Pukao fudbal

POŽEGA – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije na sednici održanoj na Kopaoniku doneo je odluku da su novi članovi Prve lige Srbije Dubočica, Sloga (Kraljevo), Loznica i Radnički (Sremska Mitrovica).

Sa velikim nestrpljenjem su u Požegi čekali odluku o tome ko će biti novi prvoligaš i na kraju su doživeli veliko razočarenje. Nakon održane Skupštine i sednice IO FSS donete su, slobodno se može reći skandalozne odluke koje mogu da shvate samo oni koji su ih doneli. Ivan Radović, predsednik UO FK Sloga nije krio razočarenje i od trenutka saznanja ove nepravde on je najavio da definitivno napušta srpski fudbal. Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

“Nakon današnje sramne odluke IO FSS, fudbal kao sport u Srbiji je definitivno mrtav. Kako se niko od članova Izvršnog odbora neće ni zacrveneti, a kamoli reagovati kao častan pojedinac na ovu sramnu odluku o popunjavanju Prve lige Srbije, ja kao predsednik FK Sloga priznajem poražen sam. Pošto ljudi koji vode naš fudbal za sramotu očigledno ne znaju evo ja je priznajem. Sramota me je da uđem u svlačionicu i da od igrača tražim da nastave da se pošteno bore na terenu kad to nema više nikakvu vrednost. Sramota me je da u godini kada slavimo vek postojanja, prošetam centrom našeg grada i pogledam u oči svoje sugrađane koji žive za svoj klub. Politiku prezirem i čitav život sam bežao od nje, ali sada više nemam gde, priteran sam uz zid. Ovo je definitivno moje zbogom Srpskom fudbalu. Na dan 30.06.2020 podnosim ostavku na mesto predsednika FK Sloga Požega.”

Foto: ZooMUE, Ivan Radović, predsednik UO FK Sloga

Novi članovi Prve lige Srbija su Dubočica (Leskovac) izvanredno  12. mesto u Srpskoj ligi Zapad, FK Sloga (Kraljevo) 11. mesto u srpskoj ligi Zapad, sedmoplasirana Loznica u srpskoj ligi Zapad i Radnički (Sremska Mitrovica) 10. mesto u Srpskoj ligi Vojvodina. Pitanje je kada se pogledaju tabele liga u kojima su igrale ove ekipe, da li bi neka od njih (sem Loznice) opstala i u srpskoj ligi i koji su to fudblski rezoni preovladali na njihovu stranu. Ono što bi trebalo da se vrednuje, rad i rezultat, nije vrednovano.

Sve se svodi na priču o dobrom i lošem đaku. Veća pažnja se posvećuje lošem kako bi ga popravili a dobar je dobar, tu ne treba ništra dirati. Ali da li je baš tako. Loš će možda sa prelaznim ocenama proći u viši razred, ali će sledeću godinu sigurno ponavljati. Možda se i pre kraja školske godine ispiše iz škole. A onda? Onda će na red doći još lošiji jer su svi dobri, poučeni sopstvenim iskustvom pronašli sreću na drugoj strani.

I zbog toga ćemo zauvek ostati društvo loših đaka!       

You may also like...