Vojska preuzela upravljanje FAP-om

PRIBOJ – Formiranjem novog Nadzornog odbora sastavljenog od predstavnika Ministarstva odbrane, Vojska Srbije je zvanično ušla u organe upravljanja Fabrikom automobila Priboj, saopšteno je iz opštine Priboj nakon održane Skupštine akcionara FAP-a.

U sastavu Nadzornog odbora su ispred Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tri člana, a predsednik je pukovnik Tomislav Radivojević. Organi upravljanja ostaju isti, pa se tako neće menjati Izvršni odbor, generalni direktor, izvršni direktor i ostalo rukovodstvo.

„Nama u FAP-u će sigurno biti lakše, jer je Ministarstvo odbrane bilo naš kupac i sada imamo jedan živi ugovor sa Vojskom Srbije, odnosno sa Upravom za snabdevanje i očekujem da u narednom mesecu dobijemo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije“, rekao je generalni direktor FAP-a Ranko Vuković.

Vuković je podsetio da je FAP sa ovakvim ugovorima ušao u društvo privrednih društava, koja proizvode opremu i naoružanje za Vojsku Srbije, a to svakako znači da će i nekadašnji gigant imati isti tretman kao i druge fabrike iz namenske industrije.

Iako je od danas kontrola upravljanja u FAP-u u nadležnosti Ministarstva odbrane, to ne isključuje mogućnost da će ova fabrika u budućnosti pored vojnog programa proizvoditi i komercijalna vozila.

„Mi imamo potrebu da pored našeg vojnog programa i komercijalni program obogatimo i osavremenimo, sa nekim razvojnim projektima i novim strateškim partnerima“, rekao je Vuković.

You may also like...