Prvi dan u školi “Slobodan Sekulić” (VIDEO)

UŽICE – Prvi dan u školi, donosi uzbuđenje, kako prvacima, tako i njihovim roditeljima, ali i učiteljima. U užičkoj Osnovnoj školi “Slobodan Sekulić” u predškolsko i prvi razred krenulo je oko sto mališana.

Uzbuđenje pred ulazak u školu, priredba starijih učenika, prozivka i novi, stari drugari. Jakov, Vukašin i Petar su već dobri drugari. Učiće zajedno i u osnovnoj školi.

Kažu, da će biti dobri đaci i da će učiti, ali i da će nastaviti da se druže.

Prvog školskog dana uzbuđeni su i roditelji, ali i učitelji njihove dece.

 “Stvarno je divan osećaj, nešto neopisivo. Divna je priredba koju su pripremili đaci,  ali i sama prozivka”, kaže Jelena Lazović, majka đaka prvaka.

 “Osećaj je kao i svake četvrte godine, trema, koliko je imaju deca i roditelji, toliko i ja. Uzbzđenje. Nadam se da će biti uspešna saradnja i da će deca biti dobra i ja deci i oni meni”, kaže učiteljica Osnovne škole “Slobodan Sekulić”, Ljubica Aničić.

Grad Užice, potrudio se da pomogne roditeljima, ali i brojnim ulaganjima u obrazovanje, kako bi stvorili bolje uslove za rad dece.

“Tako da će svaki đak prvak dobiti  školski pribor,  sveske i po 15 hiljada dinara. Znamo da to nije dovoljno, i potrudićemo se da sledeće godine obezbedimo još više novca”, rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojevič.

U užičke Osnovne škole ove godine upisana su 663 đaka prvaka.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.