Proširenje kapaciteta u vrtiću Maslačak (VIDEO)

SEVOJNO – Počeli su radovi na proširenju kapaciteta u vrtiću Maslačak,čijim završetkom više neće biti liste čekanja u Sevojnu za prijem mališana u vrtić.

Gradi se radna soba od 100 kvadratnih metara za smeštaj još 30 mališana.

„U vrtić Maslačak je upisano 290 dece, a bez mesta u vrtiću ove godine ostalo je 22 mališana.Radovi će biti završeni za dva meseca i tim dodatnim kapacitetima rešićemo prostorne i smeštajne kapacitete dece u Sevojnu“ ,rekla je direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević podsetila je da su grad i predškolska ustanova konkurisali i dobili sredstva od Ministarstva za demografiju i populacionu politiku za realizaciju ovog projekta.

„Za Maslačak je opredeljeno 8,8 miliona dinara a učešće grada je 3,6 miliona dinara.Naš cilj je da svako dete ima svoje mesto u užičkim vtrićima.Sledeće godine radićemo dogradnju vrtića Neven,a u naredne 4 godine izgradićemo jedan novi vrtić u Užicu“ ,rekla je Radović Radivojević.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić naglasio je da u ovoj opštini se svake godine beleži povećanje broja dece što je ohrabrujući podatak.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.