Promocija aktivnog odmora i manifestacija regije Zapadna Srbija (VIDEO)

BEOGRAD-Turistička organizacija regije Zapadna Srbija već godinama nastupa regionalno na Sajmu turizma u Beogradu,na kome je ove godine akcenat promocije bio na  aktivnom  odmou  i manifestacijama.

Direktor  TO regija Zapadna Srbija Miroslav Rađen ističe da se prema istraživanjima turisti najviše o  destinacijama informišu preko interneta i na osnovu preporuke prijatelja,ali i da sajmovi predstavljaju značajan izvor informacija za potencijalne goste.

„Zbog toga se mi uvek kvalitetno i vrlo pažljivo spremamo za sajamske nastupe.Posebno nam je značajan Sajam turizma u Beogradu,koji je najbolji te vrste u jugoistočnoj Evropi.Na ovogodišnjem je učestvovalo 1200 izlagača iz 55 zemalja,a mi smo imali dosta i sastanaka sa turističkim agencijama koje su zainteresovane da dovode goste iz svojih zemalja,poput Kine,na naše turističke destinacije“ ,kaže Rađen.

Rađen ističe da je ponuda planina i dalje najatraktivnija turistima,poput Zlatibora,Tare,Zlatara i Golije,ali da je veliko interesovanje i za program Čarobni turistički prsten.

„On je zaživeo prošle godine i obuhvata plovidbu kanjonom Drine,posetu Višegradu,Andrić gradu,Mokroj Gori,vožnju Šarganskom osmicom i povratak na Taru.Prošle godine imali smo organizovanu turističku grupu čak sa Novog Zelanda“,ističe Rađen.

On naglašava da turiste privlači i kulturno-istorijsko nasleđe ovog kraja,poput manastira Mileševa,Rača,kao i da je ponuda raznovrsna u zavisnosti od afiniteta turista. Na štandu su u protekla četri dana održane  promocije hotela „Park“ u Ivanjici, hotela „Mlinarev san“ Arilje , Jadovničkog ultramaratona Prijepolje,buduće gondole na Zlatiboru,„Čigota dan“,  „Žestivala“ Međunarodnog festivala prirode i tradicije, ivanjičke „Nušićijade“, drinske regate Bajina Bašta, „Baštafest“ , Zlatara i predtakmičenja mladih trubačkih orkestara Požega.

Tturističku ponudu predstavile su  turističke organizacije Zlatibor, Užice, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Požega, Kosjerić, Zlatar, Prijepolje i Sjenica.

You may also like...