Produžen rok za podršku preduzetništva

ZLATIBOR-Inovacioni biznis centar Zlatibor produžio je rok za prijavu na konkurs za podršku preduzetništvu do 23. juna. Veliki broj prispelih prijava za konkurs koji je prvobitno trebalo da se zaključi 26. maja uslovio je produženje roka, a IBC je učinio dodatni napor da se budžet za ovu namenu uveća. To znači da se uvećava mogućnost za dobijanje podrške za veći broj start ap preduzeća.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposlena lica sa evidencije NSZ koja imaju dobru ideju za perspektivan biznis, a prioriteti su žene i mladi do 30 godina.

Bespovratna sredstva za start ap-ove su određena u iznosima od 300.000 do 600.000 dinara s tim što kandidati moraju obezbediti minimum 20 odsto sopstvenog učešća. Sredstva koja se obezbeđuju kao bespovratna mogu se utrošiti na nabavku osnovnih sredstava, ali i za operativne troškove s tim što oni ne mogu biti preći 20 odsto podsticaja.

Star ap projekti koji će, na ovaj način, moći da dobiju finansijska sredstava kao i organizaciono tehničku podršku za početak samostalnog biznisa mogu računati na informativno savetodavne usluge IBC-u.

Dodatne informacije kandidati mogu dobiti u prostorijama Inovacionog biznis centra na Zlatiboru, takođe putem telefona : 031/ 3100 322 ili 064/824 06 46, ili mejl: radivoje.misovic@ibczlatibor.rs.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.