Prijepoljski parlament usvojio rebalans budžeta

PRIJEPOLJE – Odbornici vladajuće većine u Prijepolju bez rasprave su usvojili prvi rebalans budžeta za ovu godinu.

Osim dva odbornika Srpske radikalne stranke, skupštinsko zasedanje napustili su odbornici opozicije, uz obrazloženje da je sednica zakazana suprotno zakonu, kako se ne bi stekli uslovi za uvođenje privremenih mera.

Obrazlažući zašto je budžet usvojen po hitnom postupku predsednik Opštine Dragoljub Zindović rekao je da on donosi povećanje plata korisnicima budžeta u skladu sa odlukama Vlade Srbije, misleći prevashodno na zaposlene u ustanovama kulture, dečjem vrtiću i opštinskoj upravi. Zindović je dodao i da se budžetski prihodi uvećavaju za 51 milion dinara u odnosu na planirane sa početka godine.

Pre napuštanja zasedanja, odbornici opozicije su kroz reklamiranje povrede Poslovnika upozorili predsednicu parlamenta Stanu Marković da prethodna sednica nije završena, pa tako nije mogla biti sazvana nova po hitnom postupku.

„Pokušavajući da izbegnete zakonske posledice na koje sam ukazivao pre neki dan, vi ste nelegalno zakazali ovu sednicu, tako da odbornici nisu dobili skupštinski materijal na vreme. Promena budžeta morala bi po zakonu da bude objavljena makar na opštinskom sajtu, što nije bio slučaj. Mi, nećemo da učestvujemo u ovom nezakonju i pozivam sve odbornike opozicije da napuste skupštinu“, rekao je pre napuštanja sednice Esad Hodžić, šef odborničke grupe Sandžačke demokratske partije i dodao da predloženi rebalans podrazumeva prebacivanje novca sa konta investicija na plate zaposlenih u opštinskim službama.

Odbornička većina je bez diskusije, za manje od 20 minuta, usvojila rebalans i privela sednicu kraju. Inače, sednica je sazvana po hitnom postupku jer se moglo destiti da Prijepolju, zbog neodržavanja skupštinskih zasedanja u prethodna tri meseca, budu uvedene privremene mere.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...