Prijepoljska glumica u filmu „Otac“ (VIDEO)

PRIJEPOLJE – Ajla Šantić je mlada umetnica iz Prijepolja čije se ime mnogo puta pominjalo u medijima prethodnih dana, a za to je zaslužna njena zapažena uloga u filmu „Otac“ reditelja Srdana Golubovića koji je dobio mnogobrojne nagrade.

Priča prati oca Nikolu kome je Centar za socijalni rad oduzeo decu, pa on odlučuje da krene peške na put od 300 kilometara do Beograda kako bi se borio da ih vrati kući.

„Film je težak i budi osećanja koja su vrlo bolna. Tužno je to što je to stvarna priča o tom čoveku. Uloga ćerke Sonje bila je teška zato što sam trebala da pokažem emotivna osećanja“, objašnjava Ajla.

Na kastingu koji je održan u Priboju učestvovalo je preko 250 dece, a kako kaže Ajla nije očekivala da će baš ona biti izabrana.

„Prvo su snimili kako ja govorim i onda su me posle 7 dana pozvali i rekli mi da dođem na kasting u Priboj“, kaže ona.

Početna scena filma postavlja pitanje koliko očajna mora da bude majka koja je spremna da zapali sebe i svoju decu, a Ajli je upravo taj deo priče bio najstrašniji i najteži za snimanje.

Film Otac
Foto: Novosti

„Ta scena mi je bila jako teška, pogotovu kad je htela i nas, decu da zapali. U potpunosti sam se prepala, nisam znala šta da radim. Zatvorila sam oči i kad me brat povukao samo sam pomislila da je dobro što nisam zapaljena. Takođe, bilo je veoma emotivno kada majka drži govor“, govori glumica.

Film Otac premijerno je prikazan u Sava centru, a premijeri su prisustvovali i mnogi poznati glumci.

„Bilo je odlično zato što su tu bili naši popularni glumci, a i kada smo izašli na binu i kada smo se poklonili, sve to je ostavilo veliki utisak na mene“, ističe Ajla.

Otac, filmsko ostvarenje reditelja Srdana Golubovića dobilo je brojne nagrade među kojima su dve sa prestižnog filmskog festivala Berlinal, a slike Srbije koje su predstavljene publici u Berlinu su propale fabrike, korumpirani sistem i siromaštvo koje tera ljude u očaj.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.