Prijepolje žarište korona virusa, u Užicu za sada stabilno (VIDEO)

PRIJEPOLJE, UŽICE – Prijepolje je već nekoliko nedelja žarište korona virusa u Zlatiborskom okrugu i broj pregleda u kovid ambulantama je sve veći. Zbog pogoršane epidmiološke slike, u ovoj opštini je uvedena vanredna situacija, pa je radno vreme ugostiteljskih objekata skraćeno do 21 čas uz pojačan inspekcijski nadzor.

Ispred kovid ambulanti u Prijepolju ponovo gužve. Za samo deset dana dupliran je broj obolelih od početka epidemije, a među zaraženima su i zdravstveni radnici.

„Gužve su, brojka od juče je preko 60 pregleda, takođe broj zaraženih je preko 20 prema izveštaju. Nije baš optimistično, ali ipak je pod kontrolom situacija“, rekla je zamenica direktora Doma zdravlja Prijepolje Olivera Rovčanin.

Izet Đurđević
Foto: A. Rovčanin

U opštini Prijepolje uvedena je vanredna situacija koja podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih obejkata do 21 čas, kao i pojačan inspekcijski nadzor.

„Takođe smo doneli odluku, da apelujemo na Zdravstveni centar i Dom zdravlja da se poboljša rad kovid ambulante, da organizacija i prijem pacijenata budu brži“, rekao je zamenik predsednika opšptine Prijepolje Esad Hodžić.

Pretpostavlja se da je do povećanog broja zaraženih došlo nakon povratka građana iz Crne Gore gde su bili u poseti kod rodbine, ali i zbog organizovanja raznih veselja i proslava.

Epidemiološka situacija u Zlatibroksom okrugu je nastabilna i od početka novembra se beleži povećan broj obolelih u svim opštinama.

„Najveći broj obolelih, pored Prijepolja, registruje se u Užicu i Kosjeriću, s tim što u odnosu na broj stanovnika, može se reći da u Užicu nije alarmantan broj obolelih“, rekla je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Užice Marija Baralić.

Krizni štab grada Užica odlučio je da za sada nije potrebno uvoditi vanrednu situaciju i pozvao građane da odlože sve javne i privatne skupove.

You may also like...