Prijepolje dobilo hladnjaču kapaciteta preko 1000 tona (video)

BRODAREVO-U Brodarevu je počela sa radom hladnjača za otkup voća, čiji je kapacitet preko 1000 tona. Preduzeće „Ineks Sokolica“ iz Prijepolja uložilo je preko 1,3 miliona evra u građevinske radove i opremu moderne hladnjače.

 

U novootvorenoj hladnjači u Brodarevu utvrđena je akontna cena maline od 180 dinara za kilogram. Konačna cena pratiće dogovor malinara Srbije, a za redovnu isplatu otkupljenih količina obezbeđena su potrebna finansijska sredstva, rečeno je prilikom otvaranja hladnjače u Brodarevu.
“Kapacitet hladnjače je 1.006 tona, a već je počeo otkup ovogodišnjeg roda maline. Kako bi proizvođačima iz Brodareva i okoline ponudili stručnu pomoć i neophodni sadni materijal kao i đubriva i sredstva za zaštitu, naredne godine planiramo otvaranje poljoprivredne apoteke, koja će raditi u sklopu hladnjače”-rekao je vršilac dužnosti ditrektora “Inex Sokolice” Džemko Jusović.
„Privredni razvoj Mesne zajednice Brodarevo podignut je na značajan nivo, kako zbog otvaranja hladnjače najvećeg kapaciteta na teritoriji opštine Prijepolje, tako i zbog uspešne privatizacije dve društvene firme“rekao je član Opštinskog veća zadužen za privredu Esad Hodžić.
Otvaranjem ove hladnjače ukupni skladišni prostor pred ovogodišnju berbu malina u prijepoljskoj opštini je narastao na preko 2.700 tona, što je, po mišljenju stručnjaka, dovoljno da se otkupe sve očekivane količine maline.
ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.