Prihodi Čajetine prošle godine skoro 3,5 mijarde

ČAJETINA – Opštinsko veće Čajetine utvrdilo je predlog Odluke o Završnom računu budžeta za 2022. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima utvrđeni su u iznosu od 3.410.503.321,81 dinara, što čini ukupno ostvarenje od 89,73% od ukupno planiranog budžeta za 2022. godinu. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznosili su 3.399.969.696,63 ili 89,45 % u odnosu na planirane.

Data je saglasnost na izveštaje o radu i finansijske planove Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i Ustanove „Kulturni centar“ Čajetina, kao i na finansijski izveštaj PU „Radost“ Čajetina. Razmatran je predlog o dodeljivanju nagrada i priznanja povodom Dana opštine Čajetina, koji se obeležava 30. juna.

Doneto je rešenje o imenovanju novih članova Štaba za vanredne situacije Opštine Čajetina, a izvršena je i dopuna Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Centru za socijalni rad Čajetina, kao i u Pravilniku Opštinske uprave. Članovi Opštinskog veća saglasili su se sa izvršenom preraspodelom pozicija u okviru Finansijskog plana JP „Zoohigijena“ Čajetina.

Na predlog Komisije za kontrolu izvršenih građevinskih radova, prihvaćeno je više predloga za izvođenje radova na javnim infrastrukturnim objektima, sredstvima investitora. Utvrđen je predlog odluke kojom bi se Kulturni centar Čajetina i Kulturni centar Zlatibor sjedinili u okviru jedne ustanove kulture.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.