Priboj uskoro dobija minibus za prevoz seoskog stanovništva

PRIBOJ – Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, potpisali su u Beogradu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji opštine Priboj.U pitanju je novo vozilo minibus sa 20 (+1) sedišta, a vrednost donacije je sedam miliona dinara.

Novo vozilo planirano je za prevoz seoskog stanovništa sa područja pribojske opštine preko Uvca,a osnovna linija biće od Čemerna na granici sa Crnom Gorom preko Krnjače, Bučja, Kaluđerovića, Her Goleša i Sastavaka do centra opštine Priboj.

„Selo i seljani su se očigledno pokrenuli, a sada će i da krenu – od sela do sela, a onda i do varoši. Da potraže pomoć doktora, da odu do škole, da se sportski nadmeću, da se druže, ali i obave sve ono što državni činovnici traže od njih“, rekao je ministar Milan Krkobabić, nakon potpisivanja ugovora u Palati Srbije.

Opština Priboj je među 17 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva za nabavku minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva. Na ovaj način biće uvedeno 49 novih linija u selima Srbije, kojima će se dnevno prevoziti 1330 putnika.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.