Priboj i Rudo dobijaju teniske terene

PRIBOJ-U toku je izgradnja teniskih terena u Priboju i Rudom u okviru programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a kroz realizaciju projekta Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj. Teniski teren sa betonskom podlogom biće izgrađen u Starom Priboju, dok će teniski teren sa šljakom biti izgrađen kod Stadiona Mitar Mićo Mandić u Rudom.

U narednom periodu kroz projekat će biti opremljen teniski klub u Priboju, dok će u Rudom biti formirana i opremljena teniska sekcija. U okviru projekta je planirano održavanje dva kampa, jedan za devojčice i jedan za dečake iz opština Priboj i Rudo.

Projekat ima za cilj da razvije i afirmiše tenis u ove dve pogranične opštine. Suština ideje ovog projekata je bazirana na činjenici o Austro-ugarskom nasleđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dve opštine. Ovo istorijsko nasleđe biće temelj razvoja novih sadržaja koji bi mogli da privuku turiste, ljubitelje ovog sporta i istorije, što će svakako doprineti razvoju i promociji opština, kako ovih tako i opština iz regiona. Projekat se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Ekapija

You may also like...