Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

UŽICE-Odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ sa grada na državu biće doneta danas na sednici Skupštine grada Užica, navodi se na sajtu grada.

Država preuzima aerodrom

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da se nada da će već početkom sledeće godine država početi da investira u aerodrom i dodaje da je realno da svi radovi na njegovoj rekonstrukciji budu završeni za dve godine. 

Na aerodromu „Ponikve“ nedavno su završeni radovi na izgradnji dela ograde čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara. Petković je rekao da je izgrađena ograda u dužini od 3.735 metara od ukupno 8.930 metara koliko je potrebno uraditi da bi se, kaže, uz još neke dodatne radove aerodrom stavio u civilnu funkciju. 

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je uložila više miliona evra u dosadašnje infrastrukturne radove na aerodromu „Ponikve“, među kojima je izgradnja pristanišne zgrade.

 „Sada je neophodno završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju. U nekoj od narednih faza potrebno je rekonstruisati vodovod kojim se napaja aerodrom i pristanišna zgrada, zatim završiti poslove vezane za protivpožarnu zaštitu. Procena je da nam je za sve te radove potrebno negde oko pet miliona evra“naveo je Petković.

 Tanjug

You may also like...