Požeška „Prehrana“ donirala sanitet Opštoj bolnici Užice (VIDEO)

UŽICE-Požeško preduzeće „Prehrana“ poklonilo je užičkoj bolnici sanitetsko vozilo ,za čiju nabavku su platili 4,1 milion dinara. Prvobitna ideja bila je kupovina respiratora, ali pošto je respiratore trenutno gotovo nemoguće pronaći na tržištu, u „Prehrani“ su odlučili da im poklone vozilo i  na ovaj način  pomognu lekarima i zdravstvenom osoblju, ali i svim pacijantima koji se bore protiv korona virusa.

Zahvaljujući se na donaciji direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević naglasila je da je solidarnost u ovom trenutku najpotrebnija svima.

“Na našu sreću postoje ljudi poput vlasnika Prehrane Darka Vukojičića kojima je opšta dobrobit iznad sopstvene.Hvala mu u ime svih zdravstvenih radnika ,koji svoj posao obavljaju najprofesionalnije na prvoj liniji borbe sa korona virusom”,rekla je Radović Radivojević i pozvala sve građane da poštuju mere zaštite za dobrobit svih.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović istakao je da je ova donacija bila preko potrebna ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Svakodnevno vršimo transport pacijenata koji su pozitivni na covid 19 iz Zlatiborskog okruga u tercijalne ustanove u Beograd.Imamo i tri osobe koje su se oporavile i koje smo vratili kući u samoizolaciju “,rekao je  Božović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio se donatoru  u ime grada .

“Ponosan sam na odgovornost i solidarnost privrednika .Zahvaljujući njima zdravstveni radnici u Zlatiborskom okrugu su u prilici da bolje rade i zaštite i svoje i živote pacijenata “,istakao je Petković.

Iz Zdravstvenog centra najavili su da bi u toku sledeće sedmice trebalo da stigne još jedno sanitetsko vozilo za čiju nabavku je novac obezbedila užička privreda.

You may also like...