Niko neće zakasniti za upis u vrtić (VIDEO)

UŽICE – Užice je jedan od 140 gradova u Srbiji u kojem se od ove godine elektronskim putem može obavljati upis dece u vrtiće, odnosno predškolske ustanove.

Ova usluga znatno olakšava roditeljima, posebno sada za vreme epdimije, da decu na vreme, a mnogo lakše i brže prijave za vrtiće. U našem gradu ova usluga počela je da funkcioniše krajem marta i tako će biti sve dok traje vanredno stanje. Nakon toga će biti obrađeni svi zahtevi za upis pristigli na adresu Predškolske ustanove u Užicu.

Usluga se obavlja preko portala e-Uprava, a prednosti su brojne.

„Jedan dobar deo dokumentacije automatski će biti dostavljen tako da roditelji ne moraju da ih donose. Potvrde će i dalje morati da dostavljaju samohrani rodtelji, korisnici dečjeg dodatka ili socijalne pomoći, deca ratnih vojnih invalida i roditelji dece sa smetnjama u razvoju“, objasnio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Direktorka Predškolske ustanove u Užicu Veselinka Jovanović istakla je da od kraja marta deca mogu da rade online i sa logopedima i sa vaspitačima. Putem viber grupa, sms poruka ili fotografija vaspitači preporučuju nastavne materijale ili druge sadržaje na internetu koji mogu biti zanimljivi deci, ali su istovremeno u stalnoj komunikaciji sa roditeljima i prate rad dece.

„Veliki broj dece i roditelja učestvuju u ovakvom načinu rada od 90 do 100 posto. Imali smo situacije da su vaspitači kucali materijal za rad sa decom i nosili im na kućne adrese. Na našem sajtu često su istaknuti materijali za rad sa decom koje roditelji mogu koristiti. Na sajtu su i informacije koje roditeljima mogu biti korisne, tu su brojevi telefona, ali i psihološko pedagoško savetovalište“, objasnila je direktorka Predškolske ustanove.

I ove godine će biti problema sa smeštajem dece, verovatno će biti i lista čekanja, ali će u ovoj ustanovi pokušati da svim roditeljima izađu u susret i da se u užičkim vrtićima nađe mesta za svu decu.

You may also like...