Požega : Za dolazak Božića i odlazak Božića (VIDEO)

POŽEGA-U Požegi na Trgu slobode večeras su građani protestnom šetnjom izrazili nezadovoljstvo ponašanjem lokalne vlasti .To je drugi miran protest u proteklih sedam  dana, a deveti od prošlog februara iniciran zloupotrebama opštinskog rukovodstva.

Večerašnju protestnu šetnju Požežani su nazvali “Za dolazak Božića i odlazak Božića”,iskoristivši simboliku predstojećeg praznika i prezimena predsednika opštine Milana Božića,člana Srpske napredne stranke,čiju ostavku traže.

Talas građanskog nezadovoljstva u Požegi je,podsetimo,počeo pre nepunih godinu dana zbog slučaja nelegalnog objekta vrednog 12 miliona budžetskih dinara.Pokušaj lokalne vlasti,koju predvode naprednjaci,da otkupi nelegalan objekat u vlasništvu porodice predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović,privremeno je osujećen upravo protestima građana,da bi se ta odluka ponovo,ali na drugačiji način,aktuelizovala na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta,što je dovelo do novih protesta.

Dodatni razlog za nezadovoljstvo Požežana bio je i izveštaj državne revizorske komisije po kome je lokalna vlast u Požegi u prošloj godini nezakonito potrošila petinu opštinskog budžeta.Prema izveštaju je,između ostalog,zaposlenima u opštini isplaćeno skoro 3 miliona dinara više nego što je trebalo.

„Radi se o vrlo ozbiljnoj sumi.To je naš novac,a iznos je toliki da potvrđuje moje tvrdnje da se radi o ozbiljnoj kriminalnoj grupi koja se nalazi na čelu opštine Požega i koja,osim građanskog nezadovoljstva,za sada ne trpi ni jednu sankciju“ ,kaže Aleksandar Divović iz Inicijative za Požegu.

Požežani su i sa večerašnje mirne protestne šetnje poručili da žele da spreče nasilje nad pravom i pravdom,zatražili ostavku čelnika opštine i iskazali podršku protestima protiv vlasti i u drugim gradovima Srbije.

You may also like...