Potraga za nestalim mladićem iz Požege

POŽEGA – Gorska služba spasavanja saopštila je da je u toku potraga za mladićem, starosti 23 godine, iz Požege, koji je nestao pre četiri dana.
U traganje je uključena policija, a spasioci GŠ su o tom slučaju upoznati sinoć, istaknuto je u saopštenju i navedeno da su ekipe spasilaca te službe intenzivno pretražile teren u okolini Požege prema Ovčar Banji.


Takođe, jedna ekipa je čamcem pretražila korito Zapadne Morave od sela Pilatovići do brane u Ovčar Banji, ali potraga za sada nije dala rezultate.

Spasiocima GŠ na terenu pomaže rodbina nestalog, meštani kao i pripadnici Kluba za ekstremne i borilačke sportove „Soko“ iz Požege.

GŠ Srbije ima timove obučene za spasavanje i pretragu u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima, međutim, kako bi pretrage bile brze i efikasne, ove ekipe bi trebalo što pre obavestiti.

U ovom slučaju vremenski razmak od trenutka prijave nestanka mladića do trenutka angažovanja spasilaca GŠ iznosi tri dana, što bi trebalo smanjiti, kako bi se povećao stepen uspešnosti pretrage.

Spasioci GŠ nastavljaju potragu za nestalim mladićem, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.