Potpisan Memorandum o izgradnji autoputa Požega – Boljare

BEOGRAD – Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa izvršnim predsednikom kineske kompanije CCCC Internešnl (China Communications construction company) Du Fejom, Memorandum o razumevanju i saradnji na projektu „Beograd – Južni Jadran“, za deonicu Požega – Boljare.

Mihajlović je na konferenciji za novinare rekla da Memorandum podrazumeva izradu projektno tehničke dokumentacije za najtežu deonicu, dugu 107 kilometara, koja će koštati oko 50 miliona evra.

„Da bi se Koridor 11 povezao sa Crnom Gorom, neophodno je da se uradi put od Preljine do Požege, za koji je potpisan komercijalni ugovor vredan 523 miliona dolara, a gradnja će početi sledeće godine u martu“, istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, na toj deonici radovi će trajati dve godine.

Izvršni predsednik CCCC Internešnl Du Fej rekao je da će kineska firma obezbediti dokumentaciju i način finansiranja projekta.

On je dodao da je izgradnja te deonice autoputa od izuzetnog značaja za Srbiju i kada se u Crnoj Gori završi deonica Bar – Boljare, koju takođe radi ta kineska firma, iz Srbije će moći veoma brzo da se stigne do crnogorskog primorja.

N1

You may also like...