Pomoć radio amatera Crvenom krstu Užice (VIDEO)

UŽICE – Crveni krst Užice dostavlja hranu korisnicima Narodne kuhinje i deli pakete pomoći socijalno ugroženim sugrađnima, a rad su im olakšali radio amateri koji su donirali radio stanice i dali na korišćenje svoje repetitore.

„Dobili smo 10 ručnih radio stanica, radio amateri su sve to setovali na potrebne frekvencije, postavili radio uređaje, ustupili baznu stanicu, antene i omogućili da koristimo njihove repetitore kako bi poboljšali pokrivenost, mobilnost i efikasnost timova „, kaže Aleksandar Ševrt iz Crvenog krsta Užice.

Na ovaj način volonteri lakše lociraju sugrađane kojima je potrebna pomoć, stižu do korisnika Narodne kuhinje koji od uvođenja vanrednog stanja ne mogu da dođu po svoj obrok, jer su stariji od 65 godina, zdravstveno su osetljivi ili nemaju prevoz.

„Ja sam penzionerka i ovo je baš velika usluga narodu što čine, jer mi sad ne možemo da idemo do grada“, kaže Nada Ristić, korisnica Narodne kuhinje.

Crveni krst dostavljaja sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe 1040 paketa hrane i higijene koje je obezbedio gradski Štab za vanredne situacije.

Takođe, svi sugrađani kojima je pomoć neophodna se mogu javiti volonterima u Kol centru koji radi od 8 do 20 časova, gde mogu dobiti i psihosocijalnu podršku. 

You may also like...