Podela bodova bez golova (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis i Mačva podelili su bodove u 6. kolu Prve lige Srbije u utakmici u kojoj nije bilo golova.

Foto: ZooMUE

Javor Matis je na svom terenu dočekao Mačvu i na kraju može biti zadovoljniji podelom plena. Šapčani su bili bolji rival imali su više prilika za postizanje gola ali su na kraju mogli biti kažnjeni za svoje promašaje. Boris Savić je dao poverenje sledećim igračima Samurović, Popović, Stevanović, Jevtić, Pešić, Belić, Arambašić (Trimanović 83’), Tojčić, Mijailović (Radovanović 71’), Adamović i Mićanović (Marjanović 17’). Milovan Milović sa dosta iskusnijom ekipom na drugoj strani: Babić, Dimitrijević (Ivelja 65’), Petrović, Momčilović, Tričković, Balabanović (Jović 88’), Nikolić, Ognjen Luković (Luka Luković 46’), Silva (Maričić 46’), Tanko i Odita. Utakmicu  je sudio Nikola Đorđević iz Aranđelovca  a pomagali su mu Nemanja Todorović iz Jagodine i Njegoš Tubić iz Kragujevca.

U prvih 45 minuta smo gledali veoma bledo izdanje oba rivala, sa samo dva udarca ka golu i oba su uputili gosti iz Šapca. Prvi put je to odlično uradio Mijailović u 15.minutu kada je Babić odličnom intervencijom spasao svoj gol. U 19. okvir gola pogađa i agilni Popović ali Babić nije imao većih problema da ukroti ovu loptu. Javor Matis u prvih 45 minuta bezidejan, spor i bezopasan pa Milović odmah na startu druge polovine utakmice u svlačionici ostavlja Ognjena Lukovića i Eliomara Silvu a na teren šalje Luku Lukovića i Maričića.

I pored toga ponovo Mačva prva preti ovoga puta u 48. minutu. Još jednom je Popović ubacio loptu pred gol domaćina, na drugoj stativi se našao Stevanović da bi Babić još odličnom intervencijom sprečio vođstvo Šapčana. U 51. Belić izvodi slobodan udarac a Popović ne udara loptu tako da može da ugrozi Babića. Za sve promašaje Mačva je mogla biti kažnjena u 55. minutu. Luka Luković je proigrao Tanka koji je krenuo ka golu Mačve a ubrzo je usledila završnica u stilu sa njegovim prezimenom – tanko.

Foto: ZooMUE

Mogla je Mačva nešto više da uradi u 60. minutu kada je Babić ispustio loptu a Marjanović je šalje visoko preko gola, kao i Mijailović dva minuta kasnije ali ovoga puta Babić je bio na visini zadatka. Javor Matis je teško pronalazio rešenja u napadu a Nikolić je udarcem sa 18 metara pokušao u 64. minutu kada lopta prolazi pored gola. Još jednom je Tanko bio dekoncentrisan u dobroj prilici koju mu je pripremio Luka Luković a u nastavku akcije udrac Ivelje je izblokiran. Belić je solidno šutirao u 82. minutu kada lopta završava preko prečke a polsednju priliku na utakmici imali su domaći posle dužeg opsedanja gola gostiju preko Ivelje ali lopta posle njegovog udarca odlazi visoko preko gola.

Izjava Milovana Milovića sve govori. Biće teško stručnom štabu da stvori ekipu koja će da bude na nivou tima konkurentnog za povratak u Super ligu. Ostaje im da rade i da se nadaju boljim partijama od ove koju su prikazali protiv Mačve. U narednom kolu Javor Matis gostuje u Beogradu Grafičaru.   

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.