Početkom aprila radovi na početnoj stanici gondole (VIDEO)

ZLATIBOR – Radovi na izgradnji početne stanice Gold gondole Zlatibor, počeće čim vremenski uslovi to dozvole, najverovatnije početkom aprila, a ukoliko ne bude problema sa izdavanjem dozvola za preostale tri faze, prvi putnici bi mogli da se prevezu već krajem godine, izjavila je direktorka JP Gold gondole Zlatibor Bojana Božanić.

Uporedo će biti nastavljeni radovi na polaganju elektroenergetskog kabla u centru Zlatibora do međustanice kod Ribničkog jezera, kao i sitni radovi na poslednjoj stanici koja je završena krajem decembra, a za koju je prvo izdata dozvola.

„Očekujem da građevinske dozvole za preostale tri faze uskoro dobijemo, i da će Republički geodetski zavod brže reagovati po žalbama, pa da nastavimo izgradnju gondole. Nerešene su još samo parcele u vlasništvu države“, rekla je Božanić.

Ona je podsetila da je zatvorena finansijska konstrukcija za izvođače radova i celokupnu opremu koja je stacionirana u Braneškom polju.

Gold gondola Zlatibor je investicija  vredna 13 miliona evra, a ceo projekat finansira se isključivo iz opštinskog budžeta.

Plan opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje.

You may also like...