Počelo novogodišnje ukrašavanje Užica (VIDEO)

UŽICE – Svake godine ista dilema – da li grad treba da bude bogato okićen za novu godinu ili su to bačene pare. Novogodišnje dekorisanje Užica je počelo, nabavljeni su i novi ukrasi i sve će biti gotovo do 18. decembra kada će novogodišnja rasveta biti uključena. 

Iz budžeta grada Užica ove godine isto novca kao i prošle za novogodišnje ukrašavanje. Za nabavku novih ukrasa izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara kako bi grad zasijao novogodišnjim sjajem.  

„Biće produženo zvezdano nebo na glavnoj ulici koje smo prošle godine postavili, nabavljeno je petnaestak kugli i još neki dekorativni elementi“, rekao je za ZOOMUE Miloje Marić, načelnik gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

Posao novogodišnjeg ukrašavanja grada dobilo je užičko preduzeće „Stan“, uveliko se radi na dekorisanju jer bi za 15 dana sve trebalo da bude završeno. Planirano je da 18. decembra dekorativna rasveta bude uključena.

„Imamo šemu koju nam je dao grad gde se postavljaju ukrasi, a najveći deo svakako će biti na glavnoj ulici i gradskom trgu“, objasnio je direktor JP „Stan“ Dejan Nijemčević.

Kao i prethodnih godina novogodišnje jelke će biti ispred zgrade opštine, na gradskom trgu, u Krčagovu, i u gradskoj opštini Sevojno. Šta će biti od novih ukrasa videćemo tek nakon što ukrašavanje bude završeno i rasveta uključena. Novogodišnja rasveta isključuje se 25. januara.

You may also like...