Počela podela ponosnih kartica (VIDEO)

UŽICE-Majke troje i više dece,od kojih je bar jedno maloletno,od danas mogu preuzeti ponosne kartice sa kojima mogu ostvariti popuste ili biti oslobođene od plaćanja u pravnim subjektima koji su se uključili u akciji Cena minus za 3 +,koju je pokrenuo Pokret za decu Tri plus iz Čačka,a pridružio joj se i grad Užice.

Predsednik Pokreta za decu Vladica Gavrilović istakao je da realizacije projekta Ponosna kartica nema bez učešća lokalnih samouprava sa kojima se potpisuje ugovor.A posle Čačka Užice je drugi grad u Srbiji čije majke sa više dece su vlasnice ponosnih kartica.

„Ponosna kartica ne važi samo u Užicu ili Čačku,već u svim gradovima u Srbiji u kojima rade firme koje su odobrile popuste za majke sa troje i više dece.Svaki dan u akciju se uključuje sve više firmi,pa tako na primer,Beo zoo vrt daje popust vlasnicama kartice iako Beograđanke nisu uključene u akciju „,kaže Gavrilović i najavljuje da će se uskoro u akciju uključiti i lokalne samouprave u Čajetini,Kraljevu i Kragujevcu.

U Užicu imaju  952 porodice sa troje i više dece.

„Najviše što jedna majka može da učini za Užice i budućnost Srbije,jeste da rađa decu.Nadam se da ćete vi biti lični primer budućim majkama kako bi pošle vašim stopama“,rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković prilikom uručenja prvih ponosnih kartica majkama.

Sve majke sa troje i više dece od kojih je bar jedno maloletno mogu preuzeti svoje ponosne kartice u Gradskoj kući u kancelariji 42 od 12 do 15 časova svakog radnog dana.

You may also like...