Počela Nušićijada (video)

IVANJICA-Sedmi obnovljeni festival kulture,zabave i čaršijskog duha Nušićijada otvoren je pod motom Premošćavanje,u čast 110 godina od izgradnje kamenog mosta u Ivanjici.

nusicijada 2016Festival je tradicionalno počeo paradom i svečanom primopredajom  ključeva Ivanjice između predsednika opštine Zorana Lazovića i Nušića,koga već sedmu godinu oživljava glumac Milan Milosavljević.

Nušić je tako i ove godine ukinuo demokratiju i zaveo smehokratiju u naredih nekoliko festivalskih dana.

Pomoćnica ministra trgovine,turizma i telekomunikacija Renata Pindžo izjavila je na otvaranju da je obnavljanje Nušićijade dovelo do popularizacije Ivanjice u zemlji i regionu,što govori i priznanje Evropa za festivale za prošlu i ovu godinu.

„To priznanje otvorilo je i evropsku perspektivu Nušićijade.To je jedinstven festival koji spaja kulturu i turizam .Manifestaciju jesu zaštitni znak Srbije i Nušićijada je visoko pozicionirana i zbog toga ima i podršku ministarstva turizma“,rekla je Pindžo.

Na programu ovogodišnje Nušićijade su pozorišne predstave Majstori,majstori,Sumnjivo lice,Generalna proba Nušića.U muzičkom programu nastupaju Ju grupa,Darko Rundek,Bojana Stojimenov i NS Big bend,Zemunski kamerni orkestar,Intermeco,Mambo i brojni drugi programi,izložbe,tribine,kao i dečja scena,koja je prerasla u festival u okviru festivala.

Ono što razlikuje ovogodišnju od dosadašnjih Nušićijada je uvođenje fajronta u kafanama u  3 časa posle ponoći.

 

You may also like...