Počela letnja sezona na Torniku (video)

TORNIK-Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je da će ovogodišnja letnja sezona biti jedna od najuspešnjih ,našta ukazuje porast broja gostiju od početka godine na Zlatiboru od 25 ,a na Kopaoniku od 40 odsto domaćih i za 50 odto stranih turista.

 

Prisustvujući otvaranju letnje sezone u planinskom centru  Tornik kod Zlatibora Ljajić je istakao da Ministarstvo turizma čini sve da poboljša turističku infrastrukturu i pozvao sve lokalne turističke organizacije da se prijave na konkurs ministarstva za dobijanje bespovratnih sredstava.

 

Ljajić je rekao i da je do 30.juna otvoren konkurs za hotelijere i ugostitelje za učestvovanje u projektu dobijanja vaučera za one koji žele da odmor provedu u Srbiji.

“Za vaučere  se do sada prijavilo 22 hotela i ugostiteljskih objekata.Očekujemo još veći odziv do kraja meseca,a nadamo se da će i interesovanje građana biti veliko”,rekao je Ljajić.

Ministar turizma istakao je da se po prvi put o turizmu u Srbiji govori na način koji je primeren mogućnostima i kapacitetima koje posedujemo i da je ovo samo početak realizacije ozbiljnih projekata u ovoj oblasti.

 

“Jedan od tih projekata je izgradnja panoramske gondole od Zlatibora do Tornika ,čiju izgradnju će pomoći ministarstvo”,rekao je Ljajić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio da izgradnja gondole početi 19.avgusta .

“Rok za završetak je godinu dana,a vrednost cele investicije je 14 miliona evra”,kaže Stamatović.

 

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić istakao je na otvaranju letnje sezone na Torniku,da Skijališta aktivno rade na promociji svih domaćih destinacija u okviru kampanje TOS “Moja Srbija”.

“Odlučili smo da ove sezone damo još jedan doprinos u razvoju domaćeg turizma i svim donosiocima vaučera damo popust od 10 odsto na sve sadržaje u našim planinskim centrima”,kaže Ljevnaić.

 

Ski centar Tornik u toku letnje sezone biće otvoren svim danima osim ponedeljka i utorka od 11 do 17.30 časova.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.