Planina Crni vrh gori peti dan

PRIBOJ – Na planini Crni vrh koja se nalazi na teritoriji Priboja, peti dan traje borba vatrogasaca protiv požara koji guta borovu šumu i spušta se prema kanjonu reke Uvac.

Prema informacijama sa terena, teško je proceniti kolika površina je trenutno pod vatrom, ali je, kažu meštani Gornje Jelače na Crnom vrhu, mnogo veća nego pre dva dana kada je gorelo oko 100 hektara pod šumom na veoma nepristupačnom području.

Foto: RTS

Kolegama iz Vatrogasno – spasilačkog bataljona Prijepolje od srede na gašenju ovog požara pomažu vatrogasci iz Užica i Novog Pazara koji za sada ne dozvoljavaju požaru da ugrozi objekte. Sa Crnog vrha se i dalje dižu ogromni oblaci dima, a ovde se pomno prati vremenska prognoza i čeka kiša koja za sada zaobilazi ovaj deo Srbije i bez koje je teško obuzdati stihiju.

Požar na ovoj planini najverovatnije je izbio u nedelju usled udara groma, ali je primećen tek u ponedeljak ujutru kada se podigla magla i kada je vatra već bila u razbuktaloj fazi.

Drugi požar koji je goreo na teritoriji Vatrogasno – spasilačkog bataljona Prijepolje, u selu Rutoši kod Nove Varoši je lokalizovan.

Plamen je ugašen ali se i dalje dežura zbog mogućnosti da se vatra opet rasplamsa, a sa vatrogascima iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši ovde su kolege iz Kragujevca i Kruševca.

Izvor: Blic

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.