Pao i Napredak (video)

IVANJICA – Golom Bjedova u 51. minutu Javor Matis je pobedio Napredak i tako pobedom zaokružio fantastičnu završnicu prvenstva.

javor-napredak2

Foto: Miljko Grujović

Javor Matis je u poslednjoj utakmici Super lige za ovu godinu savladao Napredak 1:0 i tako upisao sedmu pobedu u osam kola, a doživeo samo jedan poraz i to u Beogradu protiv Partizana.

Još jedna utakmica u večernjem terminu,hladno vreme, zaleđen teren na kom je lopta skakala kao kliker po staklu, ali šta je tu je. Poseta po ovakvom vremenu veoma dobra oko 300 gledalaca, a Napredak koji predvodi Dragan Ivanović igrao je u sastavu: Nikola Petrović, Abraham za neke Frimpong (Vulić 80′), Miladinović, Leković, Projić, Šljivić, Ndiaye, Markoski, Branimir Petrović (Punoševac 70′), Šarac, Vukanović. Na drugoj strani Javor Matis po prvi put u kompletnom sastavu: Đogatović, Terzić, Milović,Karišik, Amanović, Đokić, Cvetković (Stojaković 60′), Milisavljević (Tomanović 90′), Eliomar, Gafurov (Mfutila 12′), Bjedov.

Utakmicu je sudio Ilija Brdar iz Novog Sada  a pomagali su mu Goran Stanojević i Vladimir Šegrt oba iz Beograda .

Kako je Brdar označio početak utakmice bilo je jasno da će obe ekipe igrati veoma oprezno, tako da ne dozvole protivniku da kazni bilo kakave greške koje su i te kako bila moguće po zaleđenom terenu. Ceh je platio na samom startu, tačnije u 12.minutu Gafurov koji je verovatno bio rovit ali željan igre, pa je povreda bila jača od želje a umesto njega na teren je morao Mfutila. Igra fudbalskim žargonom rečeno uglavnom između dva šesnasterca gde su igrači obe ekipe dobro kontrolisali sve kretnje svojih rivala, pa su Đogatović i Petrović bili totalno van igre.Uzbuđenja su bila ne retka nego ih u prvih 45 minuta nije ni bilo, a tome u prilog govori i to da je u 43.minutu upućen prvi udarac u okvir gola. Lopta je došla do kapitena Markoskog, stvorila mu se prilika za udarac što je on i učinio a Đogatović se nije dao iznenaditi. U takvom ritmu se igralo do kraja poluvremena pa je rezultat ostao 0:0.

Drugo poluvreme počinje počinje poluprilikom Silve i Bjedova, a na drugoj stani na sličan način prerte Ndiaya i Vukanović. A onda prva greška odbrane Napretka. U 51. minutu fauliran je Silva na ivici šesnaesterca Markoski je dobio žuti karton, a kod lopte je ko drugi nego Cvetković. Lopta ide na prvu stativu na Milovića, on je preglavao na prečku a Bjedov svojim desetim golom u ovoj sezoni dovodi Javor Matis do prednosti. Igra malo dobija na živosti pa Napredak preti preko Projića, a Đogatović po zaleđenom terenu tek iz trećeg puta uzima loptu ispred Vukanovića. Odlično je u 63. minutu Bjedov pobegao svojim čuvarima, stigao do lopte pre Petrovića ali ga je zaleđen teren onemogućio da se po drugi put upiše u strelce. U 76. Karišik je prvi došao do lopte ali je pao preko nje i tako dao priliku Punoševcu koju rezervista Napretka ne koristi. Posle kornera u 84.minutu najbolji u skoku je bio Šljivić a štoper Kruševljana Miladinović nije uspeo da dođe do lopte na drugoj stativi pa ona odlazi u gol aut. Do kraja utakmice nije bilo načina da se golmani ugroze pa je ostao rezultat iz 51.minuta 1:0.

javor-napredak1

Foto: Miljko Grujović

Završnica prvenstva je pripala Javor Matisu. Na pauzu odlaze sa fantastična 32 boda a ukoliko Spartak Ždrepčeva krv bude poražen u Humskoj Ivanjičani mogu i do šestog mesta. Sledi kratka pauza, sumiranje rezultata a prozivku igrača treba očekivati u prvoj sedmici januara.

ZooM

You may also like...