Otvoren HISPA Centar u Priboju (video)

PRIBOJ – Centar za hipertenziju, prevenciju šloga i infrarkta otvoren je u Opštoj bolnici u Proboju u cilju prevencije i lečenja kardiovaskulanih bolesti. Pacijentima iz Priboja i okoline usluge u HISPA centru dva puta nedeljno pružaće tim sačinjen od lekara kardiologa, nefrologa, endokrinologa i neurologa.

HISPAHISPA Centar je sastavni deo bolnice Priboj i u njemu će raditi tim zdravstvenih radnika edukovanih za primarnu i sekundarnu prevenciju i lečenje hipertenzije. Poseban zadatak lekara u centru je kreiranje baze podataka svih bolesnika sa svim njihovim demografskim, dijagnostičkim i laboratorijskim podacima koji omogućavaju kontinuiran uvid u njihovo zdravstveno.
„Nedelju svetskog dana srca počinjemo otvaranjem HISPA Centra u Priboju, jer želimo da pokretanjem ovakvog jednog centra kažemo da je srce ne samo mitski organ, već da je veoma važan“, kazao je direktor HISPA Centara Nebojša Tasić.
Opšta bolnica u Priboju potpuno je kadrovski opremljena i spremna za rad u HISPA Centru, kako bi pacijentima bila pružena adekvatna usluga.

„Mi smo te lekare imali i do sada, a imamo i lekare u Domu zdravlja sa kojima sa kojima imamo dobru saradnju“, izjavio je direktoru Opšte bolnice Priboj Jasminko Toskić.
HISPA Centar u Zdravstvenom centru  Užice uspešno radi već dve godine, a pored Priboja i Užica, kao i brojnih drugih gradova iz Srbije i država iz regiona, prema rečima direktora HISPA Centara Nebojše Tasića ovakav centar uskoro će biti otvoren i u Prijepolju.
Prevashodni cilj udruženja HISPA jeste da kroz koordinisan i integrisan rad leči i dugoročno prati bolesnike sa povišenim kardiovaskularnim rizikom, odnosno da očuva zdravlje i spreči bolest. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.