Otac preminule porodilje tuži pribojske lekare, ZC Užice ispituje odgovornost (VIDEO)

PRIBOJ, UŽICE – Biljana Slović iz Pribojske Banje preminula je 3. marta, samo dva meseca nakon porođaja. Otac preminule devojke Milanko Grozdanić za smrt krivi lekare koji su obavili porođaj i protiv njih je podneo tužbu. Iz Zdravstvenog centra Užice je u pribojsku bolnicu upućena komisija kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti u radu lekara.

Biljana Slović je 1. januara rodila sina u pribojskom porodilištu. Porođaj je obavljen carskim rezom, ali su nakon nekoliko dana usledile komplikacije i visoka temperatura, pa su joj doktori otvarali ranu da čiste, tvrdeći porodici da je samo u pitanju mala infekcija.

„Sve vreme je tako bilo do 25. januara. Obraćali smo se doktorima svaki dan da nam kažu šta se dešava, šta je u pitanju, rekli su da je sve u redu, “ kaže Biljanin otac Milanko Grozdanić.

Ali nije bilo u redu, pa je 25. januara prebačena je u užičku bolnicu gde su im po prvi put rekli da je situacija loša i da mora ići na lečenje u Beograd. 1 februara je operisana i u Beogradu, ali je već je bilo kasno, pala je u komu 14. februara i nije se probudila do 3. marta kada je preminula. Otac krivi pribojske lekare i protiv njih dvojice koji su izvršili carski rez podneo je krivične prijave.

„Doktore u Priboju koji su ovo radili okrivljujem ako nije moglo nešto da se uradi u Priboju, ako nisu mogli da ustanove što ima temperaturu, od čega ima gnojne rane sa kojima je bila više od 25 dana i sa tako otvorenim ranam došla u Beograd“, ogorčen je Milanko,

Po nalogu direktora Zdravstvenog centra Užice u Prbojsku bolnicu upućena je komisija kako bi se utvrdilo da li je uzrok smrti propust njihovih kolega. Biće izvršena kontrola svih procedura počev od ulaska u porođajnu salu.

„Dva pravnika i ginekolog juče su posetili pribojsku bolnicu i očekujemo da izveštaj bude gotov u toku današnjeg dana, a da sutra bude dostupan medijima“, navodi PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

Biljanin otac kaže da želi da istera pravdu kako se ovako nešto ne bi više nikome moglo da desi.

„Žalosno je da zdrava, mlada osoba premine nečijom nepažnjom“ zaključuje Milanko.

Pored komisije užičkog Zdravstevenog centra ovim slučajem bavi se i Ministarstvo zdravlja.

You may also like...