Opštine Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica uvode kontrolu trošenja novca u javnim preduzećima

PRIJEPOLJE, NOVA VAROŠ, SJENICA – Opštine Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica potpisale su sa švajcarskim Sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji Memorandum o saradnji, koji im pruža stručnu podršku u uspostavljanju i unapređenju finansijskog upravljanja i uvođenju kontrole u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Projekat koji podržava Vlada Švajcarske će tokom ove i naredne godine obezbediti ekspertsku podršku lokalnim samoupravama u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata u ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća.

Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima, kao i veća transparentnost u radu lokalnih uprava.

Pored Prijepolja, Nove Varoši i Sjenice, još 6 lokalnih samouprava su potpisale memorandum i to: Pančevo, Alibunar, Opovo, Novi Pazar, Raška i Tutin, a sutra će to učiniti Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.