Olimpijsko srce za Arnautovića (VIDEO)

ZLATIBOR-„Olimpijsko srce“ je projekat Olimpijskog komiteta i Specijalne bolnica „Čigota“ na Zlatiboru, koji zaslužnim olimpijcima i sportistima  obezbeđuju besplatan smeštaj i rehabilitaciju.”Olimpijsko srce” ugostilo je trenutno bivšeg   rukometaša Zlatana Arnautovića,koji je sa reprezentacijom Jugoslavije u Los Anđelesu osvojio  zlatnu medalju.

Arnautović ističe da je bio oduševljen kada je dobio poziv od Olimpijskog komiteta.

„Ovo je nešto fenomenalno i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji.Bolnica je dobra,imamo širok spektar medicinskih usluga i terapija,velnes program,teretanu i  naravno,šetnju po ovoj divnoj planini „,kaže Arnautović za ZOOMUE.

Zlatan Arnautović  je bivši srpski i jugoslovenski rukometaš I praveći paralelu između sporta nekada I danas ističe da ima dosta razlike.

„Promenio se pristup treningu zbog promene pravila u sportu.U današnje vreme dolazi više do izražaja brzina,snaga i na tome se dosta radi,dok su malo zapostavljeni tehnika,taktika,bar u rukometu.Tempo je danas brži i sport je postao zahtevniji“,naglašava Arnautović i kaže da mu je žao što rukomet u Srbiji “ tavori “ poslednjih godina što se rezultata tiče.

Rođen je 1956. godine u Prijedoru, gde je počeo rukometnu karijeru, koju je kasnije nastavio u Borcu iz Banjaluke. Igrao je na poziciji golmana.

Za reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 1978. godine. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Los Anđelesu 1984. i titulu svetskog šampiona u Švajcarskoj 1986. godine.Odigrao je 157 utakmica i postigao jedan gol.

Bio je trener u beogradskoj Crvenoj zvezdi od 2007. do 2011. godine. Pre toga radio je kao trener i u Partizanu (sezona 1999/00) prvo kao pomoćnik Jezdimiru Stankoviću, a onda i samostalno vodivši klub iz Humske i u Ligi šampiona.

Za tri godine trajanja projekta “Olimpijsko srce “nastalog između dve olimpijade,  „Čigota“ će ugostiti više od sedamdeset zaslužnih sportista.

You may also like...