Održana 24.Drinska regata (video)

 

BAJINA BAŠTA-U Bajinoj Bašti danas je održana 24.Drinska regata na kojoj je učestvovalo 20 hiljada regataša sa 1500 plovila.

Najstariju i najmasovniju turističko-rekreativnu manifestaciju na reci Drini svečano je otvorio ministar turizma Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je Drinska regata manifestacija od nacionalnog značaja koja pored velikog spusta rekom Drinom od Perućca do Rogačice,obuhvata i mnogobrojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku više od 100.000 posetilaca.

“Ova manifestacija ima ogroman značaj za promociju turizma i aktivnog odmora,koji je posebno interesantan strancima kojih je sve više i na Drinskoj regati.Na nama je da pojačamo marketinšku kampanju,ali pre svega da poboljšamo lokalnu infrastrukturu i kvalitet lokalnih usluga”,rekao je Ljajić.

Drinska regata je nosilac Turističkog cveta za 2016. godinu kao najbolja manifestacija u Srbiji.

“Regata je dobar primer kako može da se unapredi turistička destinacija.Bajina Bašta je visoko turistički pozicionirana zbog regate i svake godine privlači sve veći broj gostiju.Njihova potrošnja doprinosi čitavoj lokalnoj zajednici”,istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Drinska regata,jedinstveni karneval na vodi osmišljen je kao sećanje na čuvene drinske splavare koji su krajem 19. i 20 veka plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari i prevozili drva i građu sve do Beograda.

“Trudimo se da sačuvamo tradiciju drinskih splavara,ali i da unesemo duh modernog vremena.Drinom danas plove čamci plovila svih oblika i dimenzija”,kaže direktor Sportsko-turističkog centra Dejan Mlađenović.

Drinska regata završava se večeras koncertima Nevernih beba i Kerbera.Organizatori i ovogodišnje regate bili su opština  i Sportsko-turistički centar Bajina Bašta.

You may also like...