Od ponedeljka srednje škole u Užicu,Sjenici i Bajinoj Bašti na kombinovanom sistemu nastave

BEOGRAD-Naredne nedelje neće biti lokalnih samouprava u kojima će škole kompletno raditi po onlajn sistemu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 4. oktobra, primenjuje u srednjim školama u 23 lokalne samouprave.

To su :Beograd, Bajina Bašta, Valjevo, Velika Plana, Vladičin Han, Vlasotince, Vranje, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Kragujevac, Lajkovac, Lebane, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Prokuplje, Sjenica, Temerin, Ub, Užice, Čačak, Šabac.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Srednjoškolci
Foto: ZooMUE

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut” od 20. do 29. septembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 3.834 (0.49 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama ukupno je 297 odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, za to vreme ukupno je 1.417 odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model.

Ukupno 242 grupe su u istom periodu iz kombinovanog modela nastave prešle na onlajn, usled pojave tri slučaja infekcije učenika, dodaje se u saopštenju.

Politika

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.