Od ponedeljka nova parking mesta (VIDEO)

UŽICE – Gradskom odlukom Užice će od ponedeljka 13. jula dobiti nova parking mesta koja će biti dodata postojećem sistemu SMS naplate parkiranja u gradu.

„Ukupno ima 140 mesta, od čega je 35 u crvenoj i 105 u plavoj zoni“, rekao je Milan Kovačević, rukovodilac parking servisa i dodao da će problem parkiranja u gradu i dalje biti aktuelan jer će veliki broj ovih novih parking mesta koristi stanari zgrada koji tu žive.

Kontrola plaćanja parkinga vršiće se u ulicama Nikole Pašića, na potezu od Rakijske pijace do Ratarske ulice. U sistemu sms naplate biče i parking prostor u ulicama Srbe Stamenkovića, Kneza Lazara, Kralja Petra Prvog kao i na Trgu Svetog Save, pored Gradskog kulturnog centra.

Prema Kovačevićevim rečima dugotrajno rešenje problema parkiranja u Užicu jeste izgradnja fast garaže, ali i proširivanje zone na kojoj se parkiranje naplaćuje putem SMS poruka.

Kada je reč o plaćanju usluge parkiranja u gradu kontrolor parking mesta Milomir Savić kaže da građani u 90 odsto slučajeva plaćaju ovu uslugu i da pauk služba nema previše posla jer policija ne piše kazne, a oni ne mogu da odnesu vozilo bez odluke saobraćajne ili komunalne policije.

„Postavljene su table za nova parking mesta, od ponedeljka ćemo imati razumevanja za građane, ali ćemo pisati doplatne karte ukoliko ne budu plaćali parking“, rekao je Savić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.