Od početka godine izneto 2,5 tone hrane za divlje životinje

PRIJEPOLJE – Udruženje građana Jadovnik je krajem prošle godine započelo realizaciju inicijative pod nazivom “Zaštitimo beloglavog supa” kako bi doprineli rešavanju problema nesanitarnog odlaganja životinjskog otpada u Prijepolju i istovremeno zaštitili beloglave supove.

„Jedna od projektnih aktivnosti obuhvatala je aktivno iznošenje otpada životinjskog porekla na hranilište Kašan. Na ovaj način teži se obezbeđivanju prirodne reciklaže otpada, a cilj je i da se stanovništvo podstakne na odgovorniji odnos prema njemu. U zimskom periodu, tokom januara i februara na hraniliste Kašan izneseno je preko 2500 kilograma životinjskog otpada čime su se poboljšali uslovi života ovih ugrozenih lešinara tokom zimske oskudacije hranom“, navode iz UG Jadovnik.

Od početka godine izneto 2500 kilograma hrane za divlje životinje
Foto: pp media

Ovo udruženje godinama unazad brine o zaštićenin i ugroženim biljnim i životinjskim vrstama ovog područja, što je neretko veoma težak zadatak. Ipak, kako ističu članovi udruženja, ljubav prema prirodi je ono sto je jače od svih nedaća. Ovih dana je hranilište Kašan imalo i posebnog posetioca, svima dobro poznatog medveda Miloša koji se probudio iz zimskog sna i došao na svoj prvi prolećni obrok.

Ljubitelji Jadovnika se zahvaljuju svima koji su doprineli da se i ova zima završi bezbrižno za beloglave supove i ostale posetioce hranilista i obećavaju da će ostati istrajni u svojim nastojanjima da očuvaju Jadovnik i da ga učine sto vidljivijim svim ljubiteljima prirode i avanturizma.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.