Ocene se zaključuju do kraja maja

SRBIJA – Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će nastava u osnovnim, srednjim školama i fakultetima biti završena do 31. maja, a povratka u klupe neće biti.

Ocene će biti zaključene do kraja maja, ali za popravku će učenici imati vremena i u junu, rekao je ministar i dodao da će matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biti održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Foto: Politika

„Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju krajem maja“ rekao je Šarčević za emisiju OKO na RTS-u.

Za više od 8000 nadarenih učenika testiranje će biće održano oko sredine ili prve polovine juna kako bi učenici koji ne prođu uspešno mogli da polažu malu maturu kasnije sa ostalim đacima.

Na ekskurzije se neće ići do kraja leta, iako su neke već uplaćene, dodao je Šarčević i rekao da se sa Jutom i MInistarstvom turizma radi na rešenju.

„Jedan od predloga je da se to pretvori u vaučer koji porodica može koristiti za neko letovanje ili da se prebaci za neku buduću ekskurziju“,  rekao je ministar.

Fonet

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.