Novo rukovodstvo Vilameta iz Arilja traži od hladnjačara cenu maline do 5. marta

ARILJE – Udruženje “Vilamet” iz Arilja izabralo je novo rukovodstvo. Novi predsednik Udruženja  je Mileta Pilčević, koje će se, kako su saopštili, truditi da se bori za što bolji položaj primarnih proizvođača maline.

Oni podsećaju das u prošle godine bili suočeni sa određenim poteškoćama kako na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male potražnje naše maline, tako i na domaćem tržištu gde je bila niska otkupna cena, pre svega zbog toga što je većina naših izvoznika prevalila ceo teret poremećaja svetskog tržišta na primarnog proizvođača.

U “Vilametu” smatraju da je njihov najveći problem jesu otkupljivači, tačnije hladnjačari koji, konstantno, u njima ne vide ravnopravne partnere.

Kako bi preventirali potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone, iz “Vilameta” otvoreno i transparentno traže informaciju od hladnjačara koja će biti otkupna cena, odnosno sa kojom kalkulacijom o proizvođačkoj ceni za 2024. godinu oni sada izlaze, najkasnije do 5.marta.

Uputilis u molbu predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da izađu sa stanjem prenetih zaliha neprodate maline iz 2023. godine, takođe do 5. marta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.