Novi paket ekonomskih mera

SRBIJA – Država će za jul i avgust za preduzetnike i sve radnike mikro, malih i srednjih preduzeća isplatiti 60 odsto od minimalca, odložićemo za još mesec dana plaćenje poreza i doprinosa i pokrećemo novi projekat “Moja prva plata”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nove mere s ciljem suzbijanja ekonomske krize koju je izazvala pandemija virusa korona.

Vučić je rekao da je sa guvernerkom Jorgovankom Tabaković razgovarao o dodatnom moratorijumu na kredite pod određenim uslovima, kako za pojedince, tako i za preduzeća, bar za još dva meseca.

On je istakao da država ima dovoljno sredstava da “sipa”, i to direktno, još novca privredi, kako bi osnažila domaću privredu, a naročito preduzetnike – od frizera, obućara do proizvođača nameštaja.

“Daćemo za dva meseca, za jul i avgust, po 60 odsto od minimalca za sve njihove radnike. Tri meseca smo privredi isplatili pun minimalac, još dva meseca isplaćujemo po 60 odsto”, rekao je Vučić za RTS.

Vučić ističe da je cilj da država ne pređe nivo javnog duga 60 ili 61 odsto od BDP-a i dodao da su ove mere donete tako da ne ugroze naš javni dug.

Tanjug

You may also like...