Nova sportska oprema za paraatletičare u Užicu (VIDEO)

UŽICE-Zahvaljujući nagradnom fondu od 4.000 evra koji im  je za projekat dodelila Apatinska pivara atletski klub Pora ,u kome treniraju zlatni paraolimpijci i osvajači medalja sa Evropskog prvenstva u Berlinu Miloš Zarić i Nebojša Đurić,dobio je novu sportsku opremu neophodnu za treniranje i nove šampionske uspehe.

Klub su danas obišli predstavnici Paraolimpijskog komiteta i Apatinske pivare kako bi se uverili u uspešnu realizaciju nagrađenih projekata u okviru prošlogodišnjeg takmičenja „Šampioni svaki dan“.

„Ovakvi projekti imaju pozitivan efekat na promovisanje sporta za osobe sa invaliditetom.Ključna ideja cele platforme Šampioni svaki dan je upravo rad na motivaciji i inkluziji osoba sa invaliditetom kako bi se sve više njih uključilo u rekreativne sportske aktivnosti,koje su ujedno i deo rehabilitacije.Kada još uz to dođu i vrhunski sportski uspesi i evropski i svetski rekordi poput ovih u atletici,onda je to razlog više da nastavimo da podržavamo paraolimpijski pokret u Srbiji „,rekao je za ZOOMUE  menadžer u Apatinskoj   pivari  Marko Margan .

U atletskom klubu Pora trenira 7 aktivnih članova i 15 rekreativaca,a po rečima Miloša Zarića,cilj je da se taj broj poveća.

„Od nove opreme dobili smo koplja,kugle,diskove,improvizovane stolice i ostale sprave koje su nam nedostajale.Uz bolje sprave i kvalitetnije treninge još lakše ćemo dolaziti do boljih rezultata.Ove godine smo oborili svetski i evropski rekord,osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu.Nadamo se novim projektima Apatinske pivare i novim medaljama „,izjavio je Zarić za ZOOMUE.

Sprovođenje platforme Šampioni svaki dan je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare u okviru koje brend Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

You may also like...