Večeras premijera u užičkom Narodnom pozorištu

UŽICE-Večeras je premijera predstave „Kako održavati fikus“ Ognjena Obradovića  u režiji Juga Đorđevića, na maloj sceni Narodnog pozorišta Užice sa početkom u 20.30 časova.

O predstavi  reditelj Jug Đorđević kaže:

„U svetu gde su društvene mreže zamenile stvarnost zatičemo savremenu srpsku porodicu sa svim svojim karakterističnim frustracijama, snovima i ambicijama.
Majka – u žaljenju za prošlim vremenima i karijerom koje više nema, sin – depresivac i propali karijerista, odstranjen iz društvenog života, ćerka – neostvarena i ostavljena u potrazi za pripadanjem bilo koje vrste, i unuk – čija je jedina mana to što je dete, što je nevin i talentovan.

Postavljanjem pitanja današnjeg konteksta prinošenja žrtve bogovima. Deca kao idealne žrtve porodičnih ambicija. Koliko smo još od Ifigenije napredovali, i da li su društvene mreže i popularna kultura postali idealan pandan antičkim žrtvenicima?

Šta (ko) su danas bogovi a šta (ko) žrtve!? Eksploatacija dece na internetu, web nepismenost, kapital društvenih mreža, virtuelna stvarnost kao realnost, samo su neke od tema koje ovaj komad uspostavlja“.

U predstavi glume Tanja Jovanović,Tijana Karaičić,Dušan Radojičić,a narator je Hadži Nemanja Jovanović.

 

 

 

You may also like...