Ne zna se odakle alge ponovo u užičkom vodovodu (video)

UŽICE-U Užičkom Vodovodu ne znaju šta je razlog ponovne pojave algi i nematoda u vodi za piće ,sada sa izvorišta Sušička vrela,izjavio je večeras  direktor Vodovoda Užice Dragan Simić.

 “Ne znamo da li su se alge pojavile i na Sušičkim vrelima ili je došlo ,usled tehničkog kvara,do toga da je voda sa Vrutaka prodrla u cevovod sa Sušičkih vrela i tako pomešana došla do Fabrike vode.Uzeće se uzorci vode sa Sušičkih vrela ,kako bi se uradile analize i utvrdilo da li su prisutne alge i u toj vodi.Tek tada ćemo znati o čemu se radi”,kaže Simić.

On ističe da je u Fabrici vode do sada zamenjen pesak u 6 od 8 filtera,ali to očigledno rešenje ni za alge ni za nemetode.

 “Mora se i dalje raditi na osavremenjavanju tehnologija prerade vode.Ukoliko se to ne uradi očigledno je da ćemo ovaj problem imati stalno”,naglašava Simić.

 Gradski štab za vanredne situacije naložio je večeras Vodovodu da odmah zatvori dotok vode sa akumulacije Vrutci,a dok se ne ustanovi zbog čega su alge i nematode ponovo u gradskoj mreži građani će se pijaćom vodom snabdevati iz cisterni.

 “Grad Užice raspolaže trenutno sa preko 20 tona flaširane pijaće vode koja će biti distribuirana bolnici,Domu zdravlja i dečjim vrtićima.Jedna cisterna sa pijaćom vodom je već na putu ka Užicu ioz Višegrada i biće upućena pekarskom preduzeću Sreten Gudurić,kako bi se omogućilo normalno snabdevanje Užičana hlebom”,izjavio je zamenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević  posle zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije.

  Užičani su u anketi za ZOOMUE izjavili da su ogorčeni što ponovo ne mogu da piju vodu sa gradskog vodovoda.

  Čim je objavljeno da je zbog pojave algi i nematoda republički sanitarni inspektor zabranio vodu za piće i kuvanje u Užicu,u prodavnicama je došlo do nestašice flaširane vode .Cisterne sa pijaćom vodom biće na ulicama Užica tek sutra,posle hlorisanja i pripreme za korišćenje.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.