Naučni kamion do 12. maja u Užicu

UŽICE-U susret novoj, osmoj Noći istraživača, Naučni kamion kao putujuća laboratorija i prostor za radionice, izložbe i predavanja, dočekuje sve zainteresovane posetioce od 8.do 12. maja  u Užicu. On nudi program interaktivnog tipa, bez obzira na uzrast i predhodno znanje, a sadržaji su besplatni i otvorenog tipa.

Užice je prvi grad u Srbiji ove godine koji  ima priliku da ugosti Naučni kamion. Naučni kamion je putujuća laboratorija i prostor za radionice, tribine, oglede i izložbe za decu i učenike iz užičkih osnovnih i srednjih škola – “ Nauka na točkovima“.

Osim edukacije učenika, Nauka na točkovima je i mogućnost da se  šira populacija, kroz praktične primere, upozna sa naučnicima, istraživačima i njihovim radom. Kroz zanimljive sadržaje, oglede, izložbe, predavanja ili tribine, može se lakše i razumljivije uvideti značaj nauke, kako u svakodnevnom životu tako i u razvoju društva.

Noć istraživača vodi tim iz Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković  iz Beograda, uz učešće Centra za promociju nauke – Beograd, Prirodno matematičkog fakulteta – Niš i Zavoda za zaštitu spomenika kulture – Kragujevac a partner za Užice je Naučni klub užičkog Regionalnog centra. Pod pokroviteljstvom Evropske Komisije, ova besplatna i otvorena manifestacija se održava u preko 300 gradova širom Evrope

 

Kamion će biti otvoren za posetioce pet radnih dana od 8. do 12. maja, od 10 sati do 19 sati na parking prostoru na Međaju.

You may also like...