Na Zlatiboru očekuju povećan broj gostiju tokom jesenjeg raspusta (VIDEO)

ZLATIBOR – Produžetak jesenjeg raspusta otvorio je mogućnost da Zlatibor zabeleži priliv gostiju u periodu godine koji važi za vansezonski. U Turističkoj organizaciji ističu da spremno očekuju predstojeće dane.

Jesenji period ne spada u posećenije doba godine na Zlatiboru, ali gostiju ipak ima. Nekima od njih produžetak raspusta je neposredno uticao na dolazak na ovu planinu.

„S obzirom da radimo u školi, raspust je pred nama, a nismo mogli imati bolji izbor od dolaska na Zlatibor“, kaže jedan od gostiju.

Foto; ZooMUE

Iz Turističke organizacije ističu da se produženje raspusta očekivalo, a pre svega se nadaju povoljnim vremenskim prilikama tokom naredne sedmice.

„Verujemo da će turisti naći razlog da dođu kod nas, sadržaja koje nudimo ima mnogo. Po pričama sa kolegama hotelijerima, interesovanje je zaista veliko“, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Od ponedeljka stupaju na snagu nove protivepidemiološke mere. Prema tvrdnjama zaposlenih u ugostiteljskim objektima, oni su se prilagodili poštovanju istih, čak i u uslovima većeg priliva ljudi.

„Očekujemo oko 20 do 30 posto više gostiju nego inače u ovom epriodu. To će nam svakako dobro doći i kao svojevrsna uvertira za Novu godinu“, kaže jedan od ugostitelja, Miloš Gordić.

Turistički radnici na Zlatiboru intenzivnijoj poseti ipak se nadaju tek od 11. novembra, kada bi za mnoge goste državni praznik mogao prerasti u tzv. produženi vikend.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.