Na Tari popunjeni smeštajni kapaciteti za Sretenje

TARA-Po broju realizovanih noćenja, Tara je već duži niz godina, među top 10 destinacija koje domaći turisti biraju za odmor i tokom godine i za predstojeći Sretenjski praznik.

Sokolarica
Foto: ZooMUE

“Kada su u pitanju hotelski kapaciteti, uglavnom su popunjeni, u hotelima se uvek traži krevet više, privatni kategorisani smeštaj takođe; ono što je ostalo, to je da kažem u Bajinoj Bašti, u samom jezgru u gradu”, navodi Milan Đurić, direktor TO „Tara – Drina“, Bajina Bašta.

Tara je i jedan od pet naših nacionalnih parkova, čija pravila ponašanja moraju poštovati turisti i radi svoje bezbednosti i radi očuvanja prirode sa faunom i florom iz ledenog doba.

“Da se drže određenih, odnosno obeleženih pešačkih i planinarskih staza kojih ima oko 300 kilometara, zanači sasvim dovoljno; da se ne kreću kasno uveče, jer tada počinju životinje da budu aktivnije…ako koriste svoja vozila, treba imati u vidu da je zimski period, da je planina da se dobar deo šumskih puteva ne održava i onda se treba raspitati kada konkretno izaberete neku lokaciju, da li se može doći do nje”, objašnjava Ranko Milanović uz NP Tara.

Turistima od pomoći su i Centri za posetioce na Mitrovcu i u Bajinoj Bašti, ali i gostoljubivi domaćini koji se trude da od svakog gosta naprave novog ambasadora Tare.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.