Minimalac za maksimim (VIDEO)

POŽEGA – Autogolom Lazića Sloga je došla do sva tri boda protiv neugodnog Mladog radnika.

Sloga je u okviru drugog kola srpske lige zapad dočekala Mladi radnik 1926 iz Požarevca i na kraju ostvarila minimalnu pobedu 1:0, posle izuzetno velike borbe protiv dobro organizovanog protivnika. Utakmicu je u prvom poluvremenu pratilo 300 gledalaca a u drugih 45 minuta ih je bilo dosta manje jer je kiša učinila svoje. Trener Mladog radnika Andrija Ferlež se opredelio za sastav: Savić, Ilić , Petković, Lazić (Živković 55′), Stanojević, Tasić, Karanović , Mladenović (Milovanović 66′), Dušan Janković (Muljajić 46′) Stojanović, Miloš Janković. Jovan Nikitović nije imao kadrovskih problema pa je njegova ekipa izgledala ovako: Glintić, Marjanović. Vlašić, Nikolić, Đorđilović , Jovanović , Kalajanović (Nikola Stanić 63′), Miroslav Stanić (Đukić 75′) , Danilović (Simović 46′), Stojaković i Plazinić. Utakmicu je sudio Nebojša Despotović iz Lipničkog šora, prvi pomoćnik je bio Nikola Simić Valjevo i Željko Đurić iz Uba. Četvrti sudija je bio Nikola Todorević iz Loznice.

Prvo što je upalo u oko jeste izgled terena u Požegi koji je uvek bio na vrhunskom nivou ali očigledno da su vremenske prilike ostavile traga pa je trava na pojedinim delovima potpuno izgorela. Gosti su od samog starta znali šta hoće i tokom cele utakmice su ideju svog trenera sprovodili u delo. Prvu izgledniju priliku beležimo u 17. minutu kada je Nikolić loše odreagovao i poklonio loptu upornom Dušanu Jankoviću koji je lošom završnicom upropastio sav svoj trud. Sloga je na trenutak zapretila u 23. minutu. Danilović je loptu ubacio pred gol Savića a kasnili su Plazinić i Stanić ispred kojih je reagovao Ilić. Za samo dva minuta Glintić je dva puta nesmotreno reagovao i doveo svoju ekipu u problem. Prvi put  u 25.kada je izašao bez ikakve potrebe na 16 metara od svog gola ali na njegovu sreću odbrana je dobro ragovala i sprečila Stojanovića da bolje . Istu grešku i ovoga puta bez kazne Glintić pravi i dva minuta kasnije. Navijači su morali da čekaju 43 minuta kako bi videli prvu osmišljeniju akciju domaćih. Odlična kontra koja počinje od Plazinića koji idealnim pasom proigrava novajliju u redovima Požežana Stanića. On se prvo oslobađa svog pratioca ali greši u proigravanju Danilovića koji se nalazio na drugoj stativi pa lopta završava u rukama golmana Savića. Mršavo prvo poluvreme gde je Sloga sve vreme bila van ritma, bez konkretnih akcija dok su gosti smireno kontrolisali prostor ispred sebe i sigurno da su zadovoljniji otišli na odmor.

Oba trenera su na početku drugog poluvremena izvršili po jednu izmenu. Ferlež je iz igre izveo Dušana Jankovića a uveo Muljajića dok je Nikitović u svlačionici ostavio Danilovića a na teren ušao novajlija Simović. I upravo je Simović u 51. minutu bio inicijator vođstva Sloge. Dobio je loptu pored leve aut linije, krenuo ka šesnaestercu gostiju i uputio oštar centaršut u peterac. Ispred Stojakovića je uklizao Lazić i samo je uspeo da zatrese sopstvenu mrežu. Dva minuta kasnije Plazinić je sam sebi pripremio priliku ali je njegov udarac Savić odbranio. Gosti od 68. minuta igraju sa igračem manje jer je igru zbog povrede morao da napusti Živković pa je Sloga bila brojčano jača. Hteli su gosti i pored toga da urade nešto više što im nije polazilo za nogom jer im je nedostajao završni pas. To je otvorilo više prostora ka njihovom golu pa je bilo prostora za brže akcije domaćina. Prvo je u 70. pogrešio Ilić tako što je dodao loptu do Simovića ali je on bio suviše iskosa i njegov udarac zvršava pravo u golmana Savića. Lepo priliku za Slogu beležimo u 77.minutu. Marjanović je dobro gađao Plazinića a ovaj glavom gol  Mladog radnika, da bi Savić dobrom intervencijom loptu poslao u korner. Stojaković je izveo udarac iz ugla a Nikolić za malo bio neprecizan. Mogla je Sloga do drugog gola u 85. minutu posle još jednom dobro izvedenog kornera Stojakovića ali ni ovoga puta igrači Sloge, tačnije Plazinić nisu uspeli da bolje reaguju i postignu drugi gol.

Prostor za naperdak u igri Sloge sigurno postoji. Prelazni rok još uvek traje i traže se pojačanja koja nedostaju ali i kada se to dogodi trebaće vreme za upoznavanje i razigravanje. U hodu treba raditi na svemu, i biti strpljiv dok se kockice ne slože. U narednom kolu Sloga gostuje u Ubu domaćem Jedinstvu.

You may also like...