Milovan Vesnić za vikend na trkama u Slovačkoj (VIDEO)

UŽICE – Srpski automobilista Milovan Vesnić, koji se nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu sa 29 poena, ovog vikenda učestvovaće u takmičenju u TCR Istočna Evropa u Slovačkoj. On je, u prethodnom trkačkom vikendu u Mađarskoj, osvojio treće i četvrto mesto.

Automobilista Milovan Vesnić iz Užica nastavlja takmičenje u TCR Istočna Evropa ovog vikenda u Slovačkoj i kako kaže, tamo ide da se vrati na prvo mesto.

„Slovačku stvarno volim, to je brza staza i brza konfiguracija staze. Novi propisi mi ne odgovaraju. Dobio sam penal zbog Mađarske i to 80 kilograma, pa nisam time oduševljen“, rekao je Vesnić.

Trka
Foto: printscreen

Posle prvog trkačkog vikenda, koji se održao u Mađarskoj, Vesnić se u generalnom plasmanu nalazi na trećoj poziciji sa 29 poena.

„Iskreno se nadam da neće biti pehova kao na prethodnim trkama gde sam imao dva incidenta u obe trke. Uz malo sreće, očekujem dobre rezultate“, kaže Vesnić.

U prethodnim trkama, Vesniću su najviše problema zadali Čeh Mihal Makeš i Italijan Đakomo Germandi, a ovog vikenda opet će deliti stazu sa ovim automobilistima.

Na trkačku stazu mogu ući prijavljene osobe. Samo petoro iz jednog tima može prisustvovati trkama, uz poštovanje protivepidemijskih mera.

„Nedostaje nam publika i ta atmosfera koja je na stazi. Fali nam taj cirkus, ali tako je sada, nadam se da će uskoro situacija biti bolja“, govori član Vesnićevog tima Petar Janković.

Automobilski as Milovan Vesnić proglašen je od strane Sportskog saveza za sportistu godine u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.