Mikica Vesnić se vraća na stazu (VIDEO)

UŽICE – Milovan Mikica Vesnić ovog vikenda će voziti trku na kružnim stazama u Šampionatu Istočne Evrope u Hrvatskoj. Iako je bio sprečen da zbog epidemije korona virusa obavi sve pripreme, srpski automobliski šampion veruje da će odgovoriti na sve izazove koji ga čekaju na stazi Grobnik.

Prvi put u karijeri Vesnić će otići bez ijednog pređenog test kilometra što je veliki hendikep za takmičenje, imajući u vidu da su svi ostali takmičari proveli proleće na trkačkim stazama.

Mikica Vesnić
Foto ZooMUE

„Ovo je situacija isto kao da imate fudbalera koji će da ode na utakmicu a nije osam meseci trenirao. Sve su to stvari koje su nam otežale situaciju“, kaže Mikica Vesnić.

Zbog epidemije korona virusa bio je veliki problem nabaviti delove I dopremiti ih do Srbije, ali je celokupan tim uspeo da opremi automobil. Prvi takmičarski vikend planiran je za 25. I 26. jul na stazi Grobnik u Hrvatskoj. 

„Dosta toga je urađeno na automobilu. To meni jeste najveći problem jer smo promenili kompletno ugibljenje. Druge su nam kočnice i pneumatike ove godine vozimo. Sve su to stvari koje je trebalo isprobati“, rekao je Vesnić.

Vesnić će biti jedini vozač u timu, a konkurencija ove godine je mnogo jača jer su svi iskoristili pauzu da se pripreme i testiraju. Glavno pojačanje u konkurenciji će biti Dušan Borković koji učestvuje sa timom iz Mađarske.

„Mislim da svi oni koji dolaze kod nas u klasu imaju mnogo veći pritisak da ga skinu sa tog trona nego što on ima da na tom tronu stane. Naravno, sve ćemo dati da i ove godine budemo šampioni“, kaže Petar Janković iz Vesnić racing team-a.

Mikica Vesnić
Foto ZooMUE

Posle šampionata Istočne Evrope voziće se trka na Slovakia ringu zakazana za 22. Avgust.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.