Mihajlović: Auto-put od Preljine do Požege do kraja sledeće godine

PRELJINA-Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa investitorom, izvodjačima radova, nadzornim organom i glavnim projektantom izgradnje auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, koji bi trebalo da bude završen do kraje sledeće godine.

Sastanku u kampu u Pakovraću prisustvovali su i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, saopštilo je Ministarstvo.Mihajlović je izjavila da je reč o jednom od najvažnijih projekata na teritoriji Srbije, podsetivši na obećanje direktora CRBC-a predsedniku Srbije da će deonica od Preljine do Požege biti gotova do kraja sledeće godine.

„Danonoćno bdemo nad ovom deonicom jer znamo koliko je teška i koliki je izazov za sve nas. Sigurna sam da će sve biti izvedeno u kvalitetu koji mora da bude najbolji“, kazala je ona.

Dodala je da će krajem sledeće godine Кruševac biti spojen sa Preljinom u dužini od 27 kilometara Moravskog koridora.

foto.beta

„Moravski koridor, dug 112 kilometara, biće gotov za tri godine, kako je i ugovorom predvidjeno“, rekla je ona i ukazala da su Moravski koridor i auto-put Preljina-Požega trenutno dva najvažnija projekta na teritoriji Srbije.

Prema njenim rečima, sve funkcioniše kako treba u realizaciji Moravskog koridora, te da radove izvodi jedna od najboljih svetskih kompanija.

„Važno je da gradjani Srbije, ali i Čačka i Moravičkog okruga, znaju da se ovde radi 24 sata i da će u decembru sledeće godine ova deonica biti gotova“, rekla je Mihajlović o auto-putu Preljina Požega.

Ona je ukazala i da je danas u Srbiji aktivno 63.000 gradilišta, sa više od 7.000 radnika na najvećim gradilištima.

„Danas smo imali dobar sastanak i već od sutra neke stvari će biti aktivnije. Očekujem da za par meseci vidimo mnogo više na samim tunelima. Hvala izvodjaču radova što shvata koliko je za Srbiju važna brzina završavanja projekata i da se radi u dinamici još bržoj od dogovorene“, zaključila je ona.

Direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen je zahvalio potpredsednici Vlade što je radnu grupu dovela u kamp i što su svi važni učesnici na ovom projektu učestvovali u rešavanju otvorenih pitanja.

„Verujem da ćemo projekat završiti na vreme i da će gradjani Čačka i Srbije uspešno koristiti auto-put. On će značiti nove investicije i kvalitetniji život gradjani“, rekao je Džang.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, investitora na ovom projektu, podsetio je koliko je ova deonica teška i da zahteva ozbiljnu tehnologiju.

„Veliki je broj tunela i mostova. Završetkom ove deonice izbegavamo što se bezbednosti tiče Ovčarsko-kablarsku klisuru. Na Zlatibor će se stići pola sata ranije kada se ona završi“, rekao je Drobnjak.

Beta

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.