Manastir Mileševa obeležava 800 godina postojanja

PRIJEPOLJE – U manastiru Mileševi održan je sastanaka predstavnika lokalne samouprave i Eparhije mileševske.Tema razgovora je bilo sagledavanje dinamike i mogućnosti za obeležavanje jubileja manastira Mileševe 800 godišnjice postojanja i rada na ovim prostorima. Svi učesnici su izrazili svoju zainteresovanost za ovaj značajan jubilej manastira Mileševe i prijepoljskog kraja i izneli svoja gledišta i mišljenja u vezi sa njegovim proslavljanjem.

Saglasni su da je taj događaj značajan ne samo za manastir Mileševu već i za Eparhiju mileševsku, za opštinu Prijepolje ali i za ceo srpski rod. U skladu sa tim, složili su se svi, da ne treba dozvoliti da se tako značajan datum zbog trenutne situacije ne obeleži, već da treba naći mogućnosti kako da se, u skladu sa svim propisima i preporukama državnih organa, na dostojan način organizuje proslavljanje, u čemu će opština Prijepolje i Eparhija mileševska zajednički dati svoj maksimalni trud, navodi se na sajtu Eparhije mileševske.

Sastanku su ispred Eparhije mileševske prisustvovali Njagovo Preosveštenstvo Episkop mileševski Atanasije, igumanija manastira Mileševe mati Akvilina i arhijerejski namesnik prijepoljski protojerej Igor Erić, dok su opštinu Prijepolje predstavljali predsednik opštine Vladimir Babić, Načelnik opštinske uprave Miodrag Ćubić i član Opštinskog veća zadužen za odnose sa verskim zajednicama Zoran Petrić.

Izvor i foto: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.